Austin

Termeni si conditii

Acest regulament se aplica tuturor categoriilor de utilizatori si sisteme care acceseaza si navigheaza pe anaionita.com(denumit in continuare „blog“), incluzand utilizatori precum vizitatori, persoane care posteaza comentarii, persoane abonate prin email, persoane care distribuie continut, programe automatizate de tip robot, etc. Prin accesarea blogului, sunteti de acord cu termenii si conditiile legale de folosire ale acestuia.


Intrebari si solicitari

Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor tale sau doriti sa va exerciati drepturile legale in legatura cu datele pe care le detin sau aveti ingrijorari cu privire la modul in care tratez orice problema de confidentialitate, imi puteti scrie la adresa i0nita.anamaria@yahoo.ro.


Ce fel de informatii colectez:

a) Informatii pe care le furnizati in mod voluntar

Cand postati comentarii sau ma contactati prin intermediul acestui blog, imi dati voluntar informatiile pe care le prelucrez. Aceste informatii includ numele, prenumele, adresa de e-mail. Unele dintre aceste informatii sunt optionale, asadar ramane la latitudinea dvoastra daca mi le oferiti.

Nu dezvalui si nu transfer informatii catre terti.

b) Informatii pe care le colectez in mod automat

Cand navigati pe blogul meu, este posibil sa colectez informatii despre vizita dvoastra pe blog. Aceste informatii pot include adresa IP, sistemul de operare, browser-ul, activitatea de navigare si alte informatii despre modul in care ati interactionat cu blogul. Pot colecta aceste informatii prin intermediul sistemelor de statistici sau a altor tehnologii asemanatoare.


Care este temeiul legal pentru prelucrarea datelor?

In privinta datelor pe care mi le oferiti voluntar prin contactarea mea in orice mod, temeiul legal este „luarea unor masuri la cererea persoanei vizate inaintea incheierii unui contract” (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) si „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

In privinta datelor pe care mi le oferiti voluntar prin postarea unui comentariu la un articol de pe blog, temeiul prelucrarii este obligatia mea legala de a sprijini exercitarea dreptului de informare, dar si interesul meu legitim de a oferi cititorilor blogului transparenta si informare.

Atat potrivit legislatiei actuale, cat si potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimtamantul dvoastra nu este cerut in situatia in care prelucrarea este necesara pentru efectuarea de demersuri pentru incheierea unui contract, indeplinirea unei obligatii legale sau interesul legitim.

in privinta datelor pe care le colectez automat, temeiul pentru prelucrare este consimtamantul. Odata cu accesarea blogului, va dati in mod valabil consimtamantul asupra prelucrarii.


Care sunt drepturile dvoastra?

• Dreptul de retragere a consimtamantului;

in situatia in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, va puteti retrage consimtamantul in orice moment si in mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa i0nita.anamaria@yahoo.ro cu subiectul „Retragere consimtamant“.

• Dreptul de acces;

Avetii dreptul de a obtine din partea mea o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti dreptul de acces la datele respective.

• Dreptul la rectificare;

Aveti dreptul de a obtine de la mine, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc. Tinandu-se seama de scopurile in care au fost prelucrate datele, aveti dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.

• Dreptul la stergerea datelor

in situatiile in care (1) datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor, (2) s-a retras consimtamantul si nu exista un alt temei juridic pentru prelucrare, (3) va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau (4) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, aveti dreptul de a obtine stergerea datelor care va privesc, fara intarzieri nejustificate.

• Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa

Nu aveti acest drept in cazul in care decizia:

(a) este autorizata prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplica operatorului si care prevede, de asemenea, masuri corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanei vizate; sau

(b) are la baza consimtamantul dvoastra explicit.


FOARTE IMPORTANT:

• Perioada de timp: Voi incerca sa raspund solicitarii in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit din motive specifice legate de dreptul legal specific sau complexitatea cererii dvoatre.

• Restrictionarea accesului: in anumite situatii, este posibil sa nu va pot oferi acces la toate sau la unele dintre datele dvoatra personale datorita dispozitiilor legale. Daca refuz cererea dvoastra de acces, va voi informa despre motivul refuzului.

• Imposibilitatea de a te indentifica

In unele cazuri, este posibil sa nu pot cauta datele dvoastra personale din cauza identificatorilor pe care le furnizati in solicitarea dvoastra.

In astfel de cazuri, in cazul in care nu va pot identifica ca persoana vizata, nu sunt in masura sa ma conformez solicitarii dvoastre, cu exceptia cazului in care furnizati informatii suplimentare care sa permita identificarea.

Pe acest blog exista trimiteri catre website-uri externe, al caror continut se poate modifica in timp; pe blog vor fi publicate doar link-uri catre site-uri sau programe sigure, insa acestea pot suferi modificari care nu mai respecta conditiile de securitate urmarite la publicarea link-ului pe blog; de aceea anaionita.com nu poate garanta ca un site este sigur la un anumit moment, ci doar ca la momentul publicarii pe blog a unui link care face trimitere catre un site, acesta era sigur din punct de vedere al securitatii, pe baza uneltelor specificate mai sus.


Securitatea conexiunii web

Din pacate, nici o transmisie de date prin intermediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. in consecinta, in ciuda masurilor luate de a va proteja informatia personala, anaionita.com nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dumneavoastra, asadar, transmiterea de informatie se va face pe propria dumneavoastra raspundere.


Dispoziţii finale

Termenii şi condiţiile acestui blog pot fi modificate oricand, fara o informare prealabila sau ulterioara, şi intra in vigoare din momentul publicarii lor pe blog. De aceea, este recomandata recitirea lor periodica, in special daca exista un mesaj pe pagina principala, in acest sens.

Prin navigarea pe blog, declari ca ai fost informat in mod adecvat asupra prelucrarii datelor prin parcurgerea acestui document. Nu uitati sa cititi si Politica de confidentialitate a blogului.