Dovleacul, nucile, morcovii, sfecla rosie si prunele sunt doar cateva dintre ingredientele care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie la inceput de toamna. Acestea sunt extrem de versatile, gustoase si dietetice. Daca vrei sa slabesti, o poti face foarte usor in acest sezon.

Dovleacul este nu doar o legumă atrăgătoare din punct de vedere vizual, ci şi una dintre cele mai pline de vitamine legume care există.

Sub perfecţiunea portocaliului se înscriu antioxidanţi, vitamina A, beta caroten, potasiu, vitamina C, luteină, zinc, vitamine din clasa B-urilor, magneziu, fosfor, seleniu, fier, toate în cantităţi mari.

Sfecla, pe de altă parte, conţine acid folic şi potasiu, dar şi magneziu, fier, triptofan şi vitamina C, în timp ce nucile sunt pline de iod, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, acizi graşi Omega 3, fitosteroli, antioxidanţi şi polifenoli.

Combină dovleacul şi sfecla în prealabil coapte în cuptor sau fierte la abur într-o salată la care poţi adăuga o para, seminţe de dovleac, frunze de baby spanac şi chiar brânză şi vei avea o salată delicioasă într-un timp extrem de scurt.

Este foarte important să nu foloseşti dressingurile din comerţ pentru o salată proaspătă, ci să apelezi la unul simplu cu zeamă de lămâie, ulei de măsline extravirgin, sare, piper (eventual usturoi, tahina, iaurt).