Refuel With Style
29 April, 2017
Preocuparea pentru ce vom mânca ne ia din timpul și energia noastră. Indiferent că dorim să mâncăm de sărbători mâncare mai light sau foarte tradițională, contează mai mult cât și de câte ori mâncăm. Masa trebuie să conţină ce putem mânca zilnic, nu să fie un ospăţ iar ouăle, ciorba, friptura de miel şi cozonacul nu trebuie mâncate toate grămadă, pentru că sunt bombe calorice. Sunt sigură că știți aceste lucruri deja dar considerați că nu se întâmplă nimic dacă încălcaţi regulile pentru câteva zile. Ceea ce fac si eu de fiecare data. Daca ați ales și voi sa nu vă preocupați cu ideea acumularii câtorva kilograme în aceste zile este timpul să revenim la rutina dinainte de Paste împreună.
Pentru a-mi ajuta organismul să se recupereze după masa de Pasti, dar și pentru întreținerea siluetei îmi încep ziua cu un pahar de apă în care am stors zeama unei lămâi. Mi-aș dori să pot bea doar lămâia dar din păcate este prea mult pentru mine. Chiar dacă lămâia este amestecata cu apă simt imediat efectul de energizare, dar și de stimulare a sistemului digestiv.
De curând am aflat că ananasul este un fruct foarte sănătos, cu proprietăți detoxifiante, de aceea este indicat să îl integrăm în alimentația noastră cum putem noi mai bine. Ananasul conține o enzima foarte importantă. Bromelaina, este o enzima care metabolizeaza proteinele și (spun specialiștii) te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Eu tai ananasul in cubuleţe și îl pun in blender. Dacă ananasul este foarte bine copt, este suficient de zemos și de dulce, nu mai e nevoie de nici un adaos. Dacă nu, adaug apă plată, lapte de soia sau alte fructe.
Primele mele incercari de a avea smoothie la micul dejun au fost dupa ureche.Am aruncat in blender tot ce am gasit interesant in frigider, si am mixat dar nu intotdeauna am obtinut un gust acceptabil. Dupa niste incercari nereusite, am inceput sa ma documentez, si am inteles ca trebuie sa urmez cateva reguli simple pentru o combinatie reusita.
Asadar am mi-am facut o statistica 30 % frunze verzi, 30% lichide si 40% fructe.
Dă-ți frâu liber imaginației și distrează-te, dar nu uita că smoothie-ul este ocazia ideală pentru a adăuga în alimentația ta legume pe care de obicei nu le consumi.
Iti recomand si

Ce, cum si cat mancam in Post?
De mâine intrăm in Postul Crăciunului. Multă lume ține Postul în totalitate. Dacă mă întrebați pe mine nu toți suntem pregătiți pentru acest tip de alimentație și nu toată lumea poate “să postească”: dacă
Citeste
Floarea soarelui
Citeste
Povestea kilogramelor
Nu imi amintesc mare lucru din frageda copilarie dar ce stiu din poze este ca in primii ani de viata mancam bine si aveam „falcute”, apoi am inceput sa cresc, sa ma joc si am devenit slaba si inalta.
Citeste
Rezolutiile anului
In plan personal anul 2018 a fost un an greu, cu multe emotii si framantari dar pe care il termin cu recunostina.
Citeste
1 Decembrie
Poate ca nu esti de acord cu ce se intampla acum in Romania, dar asta nu inseamna ca trebuie sa iti iubesti mai putin tara.
Citeste
Saturo- ajutor de nadejde
Cand mergi intr-o excursie pe munte de o zi sau intr-o expeditie de mai multe zile, este important sa-ti mentii in permanenta bateriile incarcate, in acest fel organismul va reusi sa faca fata efortului.
Citeste
Picnic sau mancat in aer liber
Fie ca poarta denumirea de picnic sau de iesire la iarba verde, pentru mine aceasta escapada in natura inseamna mancare si relaxare in aer liber.
Citeste
Alatura-te conversatiei
Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
Lasa un comentariu
Trebuie sa va inregistrati mai intai pentru a posta un comentariu. Autentifica-te aici