Austin

Lifestyle

Plante aromatice la mine acasa

3 May, 2017

M-am decis sa cultiv plante aromatice pentru a avea mereu la indemana verdeturi proaspete pentru preparatele mele.A avea plante ingrijite chiar de mine a fost o provocare deoarece intotdeauna florile in ghiveci primite la diferite ocazii au murit.Iti poti crea propriul colt verde nu iti trebuie studii in agricultura ca sa iti faci propria mini gradina in apartament. Trebuie sa stii doar cateva mici secrete:

  • Ghivecele nu se uda prin stropire directa, ci in farfurioara pusa sub ghiveci, astfel incat pamantul sa se umezeasca de jos in sus.
  • Foloseste un amestec de pamant de flori (ingrasamant care imbogateste solul cu substante nutritive).
  • Pastreaza o temperatura constanta si aseaza ghivecele intr-un loc luminos.

  • OREGANO
  • este condimentul clasic al sosurilor pentru pizza, paste, salate -pizza a fost cea care l-a făcut celebru.Oregano este totodată regasit si in bucătăriei greceşti unde îl întâlnim de la salata grecească la preparate din peşte şi fripturi, de la supe la legume fierte sau înăbuşite.


    BUSUIOCUL

    se pune în supe, în sosurile de tomate și în sosurile albe, cu care se mănâncă pastele, pizza și unele salate. De asemenea, busuiocul este foarte apreciat în bucătăria asiatică, ca aromatizant în salatele de fructe, în compoturi și chiar în dulcețuri.


    ROZMARINUL

    in bucataria internationala se foloseste cu precadere la prepararea mielului, cartofilor sau puiului pe gratar. Se foloseste proaspat in omlete si cartofi fierti sau prajiti; alaturi de alte condimente in marinate pentru fripturi sau deasupra fripturii ca si o crusta; in sosul de tomate.


    ARDEI IUTE

    Usturator si picant, ardeiul iute este adaugat in diverse feluri gustoase de mancare din intreaga lume. Eu ador sa mananc picant asa ca acest ghiveci este vital pentru mine!


    CIMBRUL

    datorită gustului său picant se asociază cel mai bine cu mâncărurile mai grase şi cu cărnurile.Il mai găsim alături de brânzeturi, la mâncărurile pe bază de varză,fasole,linte.


    PATRUNJELUL

    verde da un gust special mancarurilor pe baza de cartofi, orez, peste, pui, gasca, pe fripturile inabusite de vita, porc, dar si pe legumele gatite inabusit sau la cuptor.

    In partea de Sud a Europei, patrunjelul este folosit printre plantele care dau savoare supelor, ciorbelor pe baza de carne si legume, dar si sosurilor.


    LIMONADA

    cu lămâie, mentă, miere şi apă minerală este bautura mea favorita vara. Stoarceţi lămâile şi amestecaţi zeama cu mierea până ce aceasta se topeşte. Tăiaţi frunzele de mentă nu foarte mărunt, dacă vreţi le puteţi rupe cu mâna, şi puneţi-le în carafă, turnaţi zeama de lămâie îndulcită şi apa minerală. Pentru decor, dar şi pentru aromă, puteţi pune şi câteva felii de lamaie.Se lasă la frigider şi se bea cu gheaţă.


    MENTA

    este una din plantele pe care le poti tine fara probleme in casa. Alege un ghiveci cu gura larga, mai inalt, si foloseste pamant de compost organic. Menta iubeste apa si are nevoie de apa multa pentru a creste viguroasa. Aceasta este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute.

    Menta este racoritoare si bine ar fi sa o folositi cat puteti de mult pe timpul verii, atat in bauturi cat si in mancaruri. Mai ales daca sunteti o persoana care nu suporta caldura – menta contribuie mult la scaderea temperaturii corpului.


Iti recomand si
Blog Preview

Ce, cum si cat mancam in Post?

De mâine intrăm in Postul Crăciunului. Multă lume ține Postul în totalitate. Dacă mă întrebați pe mine nu toți suntem pregătiți pentru acest tip de alimentație și nu toată lumea poate “să postească”: dacă

Citeste
Blog Preview

Floarea soarelui

Citeste
Blog Preview

Povestea kilogramelor

Nu imi amintesc mare lucru din frageda copilarie dar ce stiu din poze este ca in primii ani de viata mancam bine si aveam „falcute”, apoi am inceput sa cresc, sa ma joc si am devenit slaba si inalta.

Citeste
Blog Preview

Rezolutiile anului

In plan personal anul 2018 a fost un an greu, cu multe emotii si framantari dar pe care il termin cu recunostina.

Citeste
Blog Preview

1 Decembrie

Poate ca nu esti de acord cu ce se intampla acum in Romania, dar asta nu inseamna ca trebuie sa iti iubesti mai putin tara.

Citeste
Blog Preview

Saturo- ajutor de nadejde

Cand mergi intr-o excursie pe munte de o zi sau intr-o expeditie de mai multe zile, este important sa-ti mentii in permanenta bateriile incarcate, in acest fel organismul va reusi sa faca fata efortului.

Citeste
Blog Preview

Picnic sau mancat in aer liber

Fie ca poarta denumirea de picnic sau de iesire la iarba verde, pentru mine aceasta escapada in natura inseamna mancare si relaxare in aer liber.

Citeste

Alatura-te conversatiei

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Lasa un comentariu

Trebuie sa va inregistrati mai intai pentru a posta un comentariu. Autentifica-te aici