Miere de Manuka
31 May, 2019
Am inceput de curand o cura cu miere de Manuka pentru intarirea sistemului imunitar cat si pentru probleme digestive.
Atat eu cat si Adi ne-am simtit bine dupa cateva zile si am zis sa scriu acest articol pentru cei care inca nu stiu exact care este treaba cu aceasta miere.
Desi sunt consumatoare de miere organica, miere pe care mi-o procur din surse cunoscute mai exact de la parintii mei, pot spune ca nu ma asteptam ca cea de Manuka sa fie atat de parfumata. Cumva are gust de miere cu putin pelin, cel putin asa mi se pare mie.
Am inceput sa iau zilnic cate o lingurita de miere de Manuka inainte de masa si am observat ca dupa doar 3 zile digestia mi s-a imbunatatit si balonarea a disparut.
Mierea de Manuka este recunoscuta in toata lumea pentru proprietatile sale antibacteriene, fiind considerata cel mai puternic antibiotic natural. Datorita cantitatii limitate care se produce doar in Noua Zeelanda (nu exista copaci Manuka nicaieri altundeva in lume) si faptului ca Mierea de Manuka necesita certificari si diferite teste ale compusilor pentru a putea fi certificata ca originala, aceasta are un pret mai ridicat decat mierea normala.
Oamenii din intreaga lume folosesc tratamente cu miere de manuka pentru a vindeca diferite afectiuni bacteriene, cum ar fi helycobacter pylori, infectii cu stafilococ, paraziti intestinali si multe alte afectiuni gastro intestinale.
Totodata, Mierea de Manuka se utilizeaza si ca tratement preventiv, este un adjuvant pentru intarirea imunitatii si are proprietati nutritive exceptionale pentru piele si ten.
Mierea de Manuka nu se administrează la întâmplare. Cele mai importante două criterii de care trebuie să se țină cont sunt motivul pentru care se dorește folosirea mierii (menținerea unei stări de sănătate bună, întărirea sistemului imunitar, tratarea unor probleme digestive și nu numai etc), dar și istoricul afecțiunii ce se dorește tratată (dacă aceasta este cronică sau în faza de început, dacă s-au urmat și alte tratamente etc).
Cu ce este Mierea de Manuka mai speciala?
Mierea obișnuită este cunoscută pentru compoziția bogată de nutrienți ce îi conferă proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antifungice, antioxidante și imunomodulatoare (de stimulare a sistemului imunitar). Pe lângă diverși nutrienți, mierea de Manuka mai conține și metilglioxal (MGO), dihidroxiacetonă (DHA), leptosperină, phenyllactic acid, methoxyacetophenon, methoxybenzoic acid, hydroxyphenyllactic acid.
Nivelul de metilglioxal (MGO) poate varia foarte mult de la o miere la alta. Acesta este motivul pentru care Manuka Health testează și certifică fiecare lot de miere de Manuka MGO™ pentru a garanta nivelul de metilglioxal indicat pe etichetă. De asemenea, fiecare lot este supus unei testări stricte de calitate și este asigurată pe deplin transabilitatea până la apicultorul de la care provine.
Manuka Health a dezvoltat sistemul de evaluare și de asigurare a calității MGO™ bazându-se pe dovezile științifice descoperite în anul 2008 de profesorul Thomas Henle și de grupul său de cercetare din cadrul Universității Tehnice din Dresda, Germania. Aceștia au identificat metilglioxalul (MGO) ca unul dintre compușii principali găsiți în mierea de Manuka din Noua Zeelandă. Sistemul MGO™ de evaluare și asigurare a calității mierii de Manuka oferă clienților posibilitatea de face o alegere conștientă a mierii pe care o cumpără. Cu cât factorul MGO™ este mai mare, cu atât acțiunea antibacteriană a mierii este mai crescută.
Factorul MGO™ 100+ este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar.
Factorul MGO™ 250+ poate fi utilizat în tratarea unor afecțiuni minore (dureri în gât, tuse, răceli ușoare etc.)
Factorul MGO™ 400+ este recomandat în cazul infecțiilor, al inflamațiilor, al acidității sau refluxului gastric.
Factorul MGO™ 550+ este indicat în cazul infecțiilor rezistente la acțiunea antibioticelor, precum cele cu stafilococ auriu, helicobacter pylori, candida etc.
De asemenea, în comparație cu mierea obișnuită a cărui pH variază între limitele 3.4 – 6.1, mierea de Manuka prezintă întotdeauna un pH scăzut datorită substanței d-gluconolactone care reduce în mod natural acest nivel. Un nivel pH scăzut înseamnă o capacitate mai bună de împiedicare a creșterii microbiene și o oxigenare mai eficientă în cazul ranilor cronice.
Cele mai bune oferte de pret le gasesti online pe Vitamix. Iti recomand sa cumperi miere de Manuka online deoarece poti vedea si review-uri, pareri ale altor persoane care au cumparat. Esti mai bine informata si gasesti si oferte si promotii foarte bune.
Un lucru important de stiut este ca nu se recomandată copiilor sub 12 luni și celor alergici la miere.
Pentru sustinerea sistemului imunitar se recomanda sa oferi copilului 1/2 lingurita /zi, preferabil dimineata cu 30 min inainte de masa.
In timpul tratamentului, de 2-3 ori pe zi, cate 1/2 lingurita, cu 30 de minute inainte de masa.
Pentru adulti se recomanda aceeasi schema de mai sus, doar ca va fi administrata o lingurita intreaga.
Tu ai folosit miere de Manuka sau ai folosi? Ce părere ai despre acest antibiotic natural?
Iti recomand si

Slabeste pentru tine
Mancam pentru că ne este într-adevar foame sau pentru ca simtim emotii pozitive sau negative pe care nu le intelegem si nu le putem controla şi ne găsim un refugiu în mancare?
Citeste
Ce, cum si cat mancam in Post?
De mâine intrăm in Postul Crăciunului. Multă lume ține Postul în totalitate. Dacă mă întrebați pe mine nu toți suntem pregătiți pentru acest tip de alimentație și nu toată lumea poate “să postească”: dacă
Citeste
Pofta-n cui
Astazi vorbim despre pofte. De cate ori nu ai simtit brusc nevoia sa mananci o bucatica de ciocolata, niste covrigei sau mancare de tip fast-food?
Citeste
Untul de arahide
Imi place la nebunie untul de arahide. Sunt nutritionist si pot sa va spun ca, sa mananci sanatos si sa te mentii intr-o forma cat mai fit nu este deloc usor.
Citeste
Sucul de noni
Fructele noni se folosesc mai ales in Malaezia, Filipine, India, Hawaii, America de Sud, unde proprietatile sale terapeutice sunt bine cunoscute. Practic aceste fructe noni sunt un fel de dude.
Citeste
Intolerante alimentare
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sanatatii, jumatate din populatia Globului sufera de o forma de intoleranta alimentara.
Citeste
Alatura-te conversatiei
Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
Lasa un comentariu
Trebuie sa va inregistrati mai intai pentru a posta un comentariu. Autentifica-te aici