Fructe proaspete vs fructe congelate
9 July, 2020
S-ar putea să fie momentul să favorizezi congelarea. Asta inseamna că vă puteți bucura de fructele de pădure sau de piersicile dvs. preferate în timpul iernii.
Fructele congelate sunt culese la apogeul maturității și apoi congelate rapid și ambalate individual în atmosferă cu azot. Expunerea fructelor și legumelor la azot ajută la păstrarea nutrienților care sunt degradati de oxigen.
În general, congelarea ajută la păstrarea conținutului de nutrienți din fructe și legume. Cu toate acestea, unii nutrienți încep să se descompună atunci când produsele congelate sunt păstrate mai mult de un an.
Anumiți nutrienți se pierd și în timpul procesului de blansare. De fapt, cea mai mare pierdere de nutrienți apare în acest moment. Acest proces are loc înainte de îngheț și presupune plasarea produsului în apă clocotită pentru o perioadă scurtă de timp - de obicei câteva minute.
Acest lucru ucide orice bacterii dăunătoare și previne pierderea de aromă, culoare și textură. Cu toate acestea, rezultă și pierderea de nutrienți solubili în apă, cum ar fi vitaminele B și vitamina C. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică fructelor înghețate!
Mărimea pierderii de nutrienți variază, în funcție de tipul de legume și de durata de blansare.
Un studiu a constatat că blansarea a redus activitatea antioxidantă solubilă în apă la mazăre cu 30%, iar la spanac cu 50%. Cu toate acestea, nivelurile au rămas constante în timpul depozitării la -4 ° F sau -20 ° C . Acestea fiind spuse, unele cercetări sugerează, de asemenea, că produsele congelate își pot păstra activitatea antioxidantă, în ciuda pierderilor de vitamine solubile în apă.
Când comparați fasolea verde fresh cu una congelata, cea congelata va fi aproape întotdeauna cu un conținut mai mare de nutrienți, deoarece a fost culesa și prelucrata la cel mai înalt punct de calitate și apoi înghețata pentru a o conserva ", a declarat Mario G. Ferruzzi, profesor în Departamentul de științe alimentare, bioprocesare și nutriție din North Carolina State University.
Sfaturi pentru procesul de congelare
1. Alege fructe de calitate, din surse sigure.
2. Alegeti pungi de marime medie spre mica de preferat cu zipper. Fructele și legumele congelate trebuie să fie solide și dure, nu moi.
3. Uscati bine fructele si legumele.
4. Stoarceti o lămâie peste fructele congelate. Vitamina C din sucul de lămâie poate ajuta la reumplerea oricărei vitamine C pierdute în timpul blansarii si nu numai.
5. Depozitați fructele și legumele în partea din spate a congelatorului, astfel încât să nu se dezghețe parțial atunci când deschideți ușa.
6. Păstrați ușa congelatorului închisă. De fiecare dată când deschideți congelatorul, dezghețați produsul, deoarece este expus la temperatura camerei.
„Ar trebui să fiți capabil să simțiți bucăți individuale înghețate de fructe sau legume, nu un bloc solid, ceea ce indică ca punga a fost dezghețata și re-congelate”, ne spun specialistii.
7. Nu supraîncălziți produsele congelate. Dezghețati fructele in frigider sau la temperatura camerei.
Ambele variante sunt sănătoase și fiecare vine cu propriul set de avantaje și dezavantaje. Punându-le în balanță, ar trebui să alegem ceea ce se potrivește mai bine pentru noi. Spor la alegeri sănătoase!
Iti recomand si

Slabeste pentru tine
Mancam pentru că ne este într-adevar foame sau pentru ca simtim emotii pozitive sau negative pe care nu le intelegem si nu le putem controla şi ne găsim un refugiu în mancare?
Citeste
Ce, cum si cat mancam in Post?
De mâine intrăm in Postul Crăciunului. Multă lume ține Postul în totalitate. Dacă mă întrebați pe mine nu toți suntem pregătiți pentru acest tip de alimentație și nu toată lumea poate “să postească”: dacă
Citeste
Pofta-n cui
Astazi vorbim despre pofte. De cate ori nu ai simtit brusc nevoia sa mananci o bucatica de ciocolata, niste covrigei sau mancare de tip fast-food?
Citeste
Miere de Manuka
Am inceput de curand o cura cu miere de Manuka pentru intarirea sistemului imunitar cat si pentru probleme digestive.
Citeste
Untul de arahide
Imi place la nebunie untul de arahide. Sunt nutritionist si pot sa va spun ca, sa mananci sanatos si sa te mentii intr-o forma cat mai fit nu este deloc usor.
Citeste
Sucul de noni
Fructele noni se folosesc mai ales in Malaezia, Filipine, India, Hawaii, America de Sud, unde proprietatile sale terapeutice sunt bine cunoscute. Practic aceste fructe noni sunt un fel de dude.
Citeste
Intolerante alimentare
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sanatatii, jumatate din populatia Globului sufera de o forma de intoleranta alimentara.
Citeste
Alatura-te conversatiei
Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
Lasa un comentariu
Trebuie sa va inregistrati mai intai pentru a posta un comentariu. Autentifica-te aici