Austin

Nutrition

Ce am mancat 7 zile la all-inclusive

4 September, 2020

Nu stiu daca v-am mai spus: dar eu, daca vad mancare multa si diversa la un loc, parca nu mai gandesc cum trebuie. Imi place sa gatesc dar si mai mult imi place sa mananc, pentru mine mancarea este o bucurie, nu doar ceva care te hraneste, sau te tine in viata. O forta pune stapanire pe judecata mea si imi vine sa ma arunc in platourile cu mancare. Imi vine sa imi iau o farfurie si sa imi fac o piramida uriasa din mancare, cu un varf foarte inalt. Cateodata noi, oamenii ne comportam ca si cum mâncarea ar dispărea de pe fata pământului, ca si cum de maine nu am mai putea sau nu am mai avea ce sa mancam.

Evident mancarea trebuie sa fie aranjata frumos, acesta este criteiul meu personal, daca nu arata bine u mananc! Nu am experimentat all-inclusive de prea multe ori, insa anul trecut am fost in Egipt si am mancat foarte bine, as putea spune pe saturate, fara sa vin cu kilograme in plus. De aici mi-a venit ideea de a face un articol cu ce mananc eu cand merg in vacante all-inclusive. Tin sa precizez ca de ceva timp mi-am setat ca obiectiv sa consum 1600kcal, eu arzand de obicei undeva la 2000kcal pe zi, deci sa fiu in deficit de 400kcal minim.

De data aceasta am mers in vacanta in Bulgaria, Topola, intr-un resort tare dragut cu mancare decenta. Nu se ridica la nivelul Egiptului insa nu mori de foame si nici nu poti sa zici ca nu ai gsit nimic decent care sa iti placa. Deoarece inca suntem sub incidenta COVID, nu am avut voie sa ne punem singura mancarea in farfurie, era cineva acolo care ne umplea farfuria dupa bunul plac.

Orice regim hotelier all inclusive are grija sa aiba clasicele mancaruri pe care le cere toata lumea si aici ne referim la piure de cartofi si snitel din piept de pui, cartofi prajiti, pizza, paste dar si clasicele salate. Oferind exact ce se cere, managerii se asigura ca nu vor exista pierderi. Nimanui nu-i place sa risipeasca. Pe langa acestea se gasesc supe, preparate traditionale, europene si deserturi.

Singura problemă la all inclusive este că probabil nu vei ști ce mănânci. Sigur că fiecare fel de mâncare are atașat un bilet cu numele preparatului dar nu sunt inșirate și ingredientele principale, iar eu trebuia sa intuiesc ce contine si cam cate calorii are preparatul pe 100 de grame.

Bufetul all inclusiv este irezistibil mai ales din punct de vedere vizual, toata acea etalare spectaculoasa de preparate ne creează iluzia că totul este delicios. In realitate, lucrurile sunt mai simple, mai banale, mai puţin savuroase decât ne-am aştepta. Cât ar fi el de all inclusive, acest tip de bufet se va repeta aproape în fiecare zi. Deci liniştiţi-vă, luaţi totul pe rând, ce nu mai puteţi mânca azi veţi mânca mâine, pentru că da, şi a doua zi va fi la fel. Impulsivitatea noastră ne îndeamnă să mâncăm compulsiv acolo unde simţurile ajung să se obişnuiască să fie satisfăcute după câteva guri de mâncare.

Eu sunt destul de multumita de cum m-am descurcat cu organizarea mancatului, am sa las mai jos poze cu mesele mele, oranizate pe categorii: mic dejun, pranz, cina si gustare.

La micul dejun am fost destul de constanta, am mancat cam ce mananc si acasa: iaurt, fulgi de ovaz sau de porumb, oua si legume. Doar ca mirosul de clatite proaspete nu m-a lasat nepasatoare si am avut doua dimineti in care am mancat clatite cu oua prajite sau clatite cu iaurt. Ideea este ca desii am mancat clatite am avut grija sa raman in deficit caloric,asta inseamna ca la celealte mese am mancat alimente slab calorice. Adica am mancat salate fresh si supe. Nu este greu sa iti motorizezi alimentatia, ai nevoie doar de o aplicate in care sa introduci in primul rand numarul de calorii pe care  vrei sa le consumi si toate alimentele cantarite! Trebuie doar sa ai vointa!

Nu am avut cate doua stari pe zi in fiecare zi, cateodata gustarea mea era un pahar de proseco, doar eram in vacanta, insa in zilele in care mergeam pe plaja aveam grija sa am la mine fructe sau un baton proteic. Asta pentru ca nu voiam sa dau buzna intr-o taverna pe plaja si sa imi comand inele de calamari cu cartofi prajiti. Trebuie sa recunosc ca am mancat cartofi prajiti in aceasta vacanta, mai mult decat atat am mancat si pizza cu salami picante, super delicios!

Pranzul a fost mereu masa cea mai satioasa, asa ca imi alegeam un antreu si un fel principal sau fel principal si desert! Cu peşte ca aliment de bază şi fructe ca desert, ne putem întoarce mai sănătoşi şi mai slabi din orice vacanţă all inclusive. Şi dacă tot vorbim de desert, singura strategie de a supravieţui bufetului all inclusive este să degustaţi, nu să mâncaţi prăjiturile. Luaţi câte o linguriţă din 3,4 sortimente pe zi, ca să vă satisfaceţi curiozitatea şi să nu vă interziceţi nimic.

Ceea ce vreau a zic este ca poti sa mananci sanatos si echilibrat la all inclusive. Chiar daca vezi oameni pe langa tine cu munti de mancar in farfurii, pot sa iti stapanesti pornirile daca iti faci poftele! Esti in vacanta, nu te frustra, daca poftesti la ceva, manaca, insa ai grija la cantitate si la combinatiiile ulterioare.

Daca va propuneti sa mancati doar lucrurile care sunt cu adevărat bune si dacă aveţi puterea să vă puneţi doar câte puţin din toate în farfurie si dacă faceti si putina miscare , atunci cu siguranta nu va veti ingrasa!!



Iti recomand si
Blog Preview

Slabeste pentru tine

Mancam pentru că ne este într-adevar foame sau pentru ca simtim emotii pozitive sau negative pe care nu le intelegem si nu le putem controla şi ne găsim un refugiu în mancare?

Citeste
Blog Preview

Ce, cum si cat mancam in Post?

De mâine intrăm in Postul Crăciunului. Multă lume ține Postul în totalitate. Dacă mă întrebați pe mine nu toți suntem pregătiți pentru acest tip de alimentație și nu toată lumea poate “să postească”: dacă

Citeste
Blog Preview

Pofta-n cui

Astazi vorbim despre pofte. De cate ori nu ai simtit brusc nevoia sa mananci o bucatica de ciocolata, niste covrigei sau mancare de tip fast-food?

Citeste
Blog Preview

Miere de Manuka

Am inceput de curand o cura cu miere de Manuka pentru intarirea sistemului imunitar cat si pentru probleme digestive.

Citeste
Blog Preview

Untul de arahide

Imi place la nebunie untul de arahide. Sunt nutritionist si pot sa va spun ca, sa mananci sanatos si sa te mentii intr-o forma cat mai fit nu este deloc usor.

Citeste
Blog Preview

Sucul de noni

Fructele noni se folosesc mai ales in Malaezia, Filipine, India, Hawaii, America de Sud, unde proprietatile sale terapeutice sunt bine cunoscute. Practic aceste fructe noni sunt un fel de dude.

Citeste
Blog Preview

Intolerante alimentare

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sanatatii, jumatate din populatia Globului sufera de o forma de intoleranta alimentara.

Citeste

Alatura-te conversatiei

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Lasa un comentariu

Trebuie sa va inregistrati mai intai pentru a posta un comentariu. Autentifica-te aici